de stem van de reiziger

De Stem van de Reiziger

Mijn eerste boek voert je naar de stad Solen, waar de mensen niet omhoog mogen kijken. Ze worden klein en dom gehouden door een paar uitbuitende ‘voorgangers’  In Solen mogen de mensen geen boeken lezen en niet zelf naar de bron gaan om water te putten. Dit alles zogenaamd tot heil van het volk, dat in angst leeft. Opstandelingen wacht een verdwijning in het niets. Ze zijn vaak het slachtoffer geworden van verraders en meelopers.

De jonge Perre en Alinda, de hoofdpersonen van dit verhaal, willen zich niet bij al die regels neerleggen. Door de komst van een bijzondere figuur, de Reiziger genaamd, worden ze meegenomen op een zware tocht, en vinden na een lange dooltocht een andere wereld, waarvan het bestaan door de voorgangers angstvallig geheim is gehouden.

Alleen nog in de bibliotheek te verkrijgen als C boek.

Vertaald in het Duits.

Thema’s: zelfstandigheid, eigen keuze’s maken, individuele verantwoordelijkheid, reis naar volwassenheid

Motief: durf omhoog te kijken!

Toekomstboek

Productbeschrijving

Auteur: Marian van der Heiden
Taal: Nederlands
Afmetingen: 22 x 215 x 141 mm
Gewicht: 333 gram
Geschikt voor: 9 t/m 12 jaar
Druk: 1e
ISBN10: 902166867X
ISBN13: 9789021668673

Info

Eerste ontwerp voor de omslag van het boek ‘De stem van de reiziger’.

Op deze tekening draagt Alwinda, het meisje in het boek, haar haren in twee vlechtjes. Henk Kneepkens, de tekenaar, heeft later een andere tekening gemaakt waarop Alwinda krullen heeft. Die tekening staat nu op de kaft van het boek.

Krantenartikel.

Ik had het boek ‘De stem van de reiziger’ al geschreven, toen ik dit in de krant las:

‘Ik zou de kans niet uitsluiten om een kern van de menselijke soort te behouden. Het zou heel gemakkelijk kunnen onder in sommige van onze diepere mijnschachten.’…

‘Beneden gereedgehouden tunnelboormachines zouden die na de grote klappen verder uitboren…’

Gek is dat, ik verzin een boek over mensen die diep onder de aarde leven, en vind dan later artikelen van mensen die daar ook mee bezig zijn!

Foto's

Hier kunnen extra foto’s geplaatst worden.